Atsje Straatsma Fotografie

Over mij

Na een studie Sociale Geografie aan de Rijksuniversiteit Groningen werkte ik jarenlang in de IT. In 2006 heb ik het roer omgegooid en heb ik me tot 2010 aan de Fotoacademie in Groningen en Amsterdam laten omscholen tot fotograaf. 

Mijn specialiteit is landschapsfotografie, in stad of ommeland. Vaak staan er geen mensen op mijn foto’s, maar meestal zijn sporen van de mens duidelijk zichtbaar. Ook documentaires (bijv. bedrijfsreportages) en portretten fotografeer ik graag. Ik werk het liefst met natuurlijk licht en laat mensen in hun natuurlijke omgeving tot hun recht komen. En af en toe maak ik wat abstracte uitstapjes. Ik heb een eigen fotostudio aan huis in de Hunze (Groningen). Hierdoor is het mogelijk om studioportretten te maken en om voorwerpen te fotograferen. Regelmatig fotografeer ik schilderijen voor kunstenaars. 

Ons leven is zo jachtig dat we aan zoveel mooie dingen voorbijgaan. Ik wil met mijn foto's stilstaan bij het gewone, dat bijzonder is omdat elk mens uniek is en een verhaal vertelt.  

De meeste foto's op deze site zijn te koop en kunnen op verschillende manieren worden afgedrukt. Foto-opdrachten voer ik zowel voor bedrijven als particulieren uit. Wilt u meer informatie over bepaalde foto's of series op deze site of wilt u informatie over een foto-opdracht, neem dan contact met mij op.

Atsje Straatsma.